Dermapen, de nieuwste generatie bij Huidtherapie Zuid Antwerpen of de gloednieuwe locatie in Hoogstraten bij Skinexperte Barbara


 dermapen dermapen2dermapen1 
Bekijk de werking van Dermapen op video

Dermapen is een revolutionaire niet-invasieve techniek zonder snijden, littekens of bloed, voor gelaat, lichaam of als haarboost

 • Dermapen Gelaat: huidverbetering algemeen 
 • Dermapen lichaam: striemen & cellultis 
 • Dermapen hoofd/scalp/schedel: haarboost 
Dermapen werkt huidverbeterings-gericht, maar ook bepaalde problematieken op het lichaam kunnen ermee behandeld worden. De naaldjes op de dermapen zijn voor ieder toepassingsgebied verschillend, alsook de serums of serumcocktails. De producten die ingebracht worden, zijn 100% veilig voor het lichaam, en zijn veelal een combinatie van pure vitaminen. 

DERMAPEN, DE NIEUWSTE TECHNIEK OP GEBIED VAN MESOTHERAPIE OF MICRONEEDLING.
De Dermapen van Huidtherapie Zuid is de nieuwste techniek op het gebied van micro-needling. Behandeling met de Dermapen is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te voorzien van zeer geconcentreerde vitamine preparaten. De Dermapen is de verbeterde versie van en heeft veel voordelen ten opzichte van de MTS-roller of de Dermaroller. De huid heeft minder hersteltijd nodig en de behandeling is comfortabeler en nauwkeuriger.


Werking Dermapen of micro-needling therapie 

De Dermapen maakt gebruik van minuscule naaldjes die kleine kanaaltjes in de huid maken. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘openen’ de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren, en toediening van geconcentreerde serums of vitamine-cocktails mogelijk te maken. Het natuurlijke herstelproces van de huid komt vanuit de diepte in de huid op gang. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine.

WAT KAN DERMAPEN ALLEMAAL BEHANDELEN? WAT KAN DERMAPEN LICHAAM ALLEMAAL BEHANDELEN? 
WELKE PRODUCTEN KUNNEN WE INSLUIZEN NA DE ELEKTROPORATIE (DERMAPEN) VAN DE HUID? 

Om deze serums en cocktails te bespreken is er uiteraard eerst een intake met alle nodige informatie. Daarna kan u zelf een serum kiezen, een combinatie van meerdere serums, of een serumcocktail.

BEHANDELFREQUENTIE DERMAPEN
De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich “onder” het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld 2-4 weken is er verbetering te zien, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn. Net als bij micro-needling therapie, microdermabrasie en andere huidverbeterende behandelingen geldt: hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. Afhankelijk van de aandoening zijn er gemiddeld 5 á 6 behandelingen in kuurverband, elke 4-6 weken, nodig voor een zichtbaar resultaat. Door in kuurverband te behandelen, kan de voortgang van het proces bewaakt worden. Iedere behandeling met de Dermapen zal een boost zijn voor uw huid. Voorafgaand aan de eerste behandeling en tussentijds worden foto’s van de huid gemaakt, zodat de verbetering van uw huid goed gevolgd kan worden.

DERMAPENBEHANDELING (MICRO-NEEDLING THERAPIE)
Voor de behandeling wordt een BCN Classic Serum of BCN Cocktail Serum aangebracht op uw huid, waarna de Dermapen in lijnen over uw huid bewogen wordt. De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte, in Huidtherapie Zuid is maximum 0,7 mm, beginnend met 0,25 aan het voorhoofd en rond de ogen. Als huidtherapeuten mogen we tot 1mm gaan, maar meestal blijven we tussen de 0,25 en 0,50 mm, afhankelijk van de indicatie en uw huidconditie. We gaan door tot de huid licht rozé wordt, nooit rood. Na de behandeling zal de huid namelijk nog een tintje roder worden, maar nooit héél rood. U ben dus onmiddellijk terug 'toonbaar'. De huid sluit zich na 7 minuten na aanraking met de dermapen, het is dus vanzelfsprekend dat de cocktails snel moeten worden ingebracht. Hiervoor gebruiken we de jade roller. De jade roller voelt heerlijk koel aan. Eventueel kunnen we de behandeling ook aanvullen met het insluizen van de serums door middel van ultrasoon of zuurstoftherapie. Meer informatie hierover op uw intakegesprek. 

Uw huidtherapeute kan nauwkeurig bepalen wat uw huid nodig heeft en zal dit tijdens het opstellen van het behandelplan met u bespreken. Eventueel zal uw huidtherapeute u het gebruik van thuisverzorgingsproducten van Meso estetic adviseren. De naalden zijn inert en anti allergeen, de kans op allergische reacties is dan ook niet aanwezig.

HOE REAGEERT MIJN HUID OP DE DERMAPEN BEHANDELING?
Afhankelijk van het soort huidoppervlak en de soort behandeling zal de huid er roze/rood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. Twee tot drie dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. U kunt gewoon uw dagelijkse bezigheden hervatten; de huidreactie valt over het algemeen nauwelijks op voor uw omgeving. Dat is ook een van de voordelen van de Dermapen: de behandeling is vriendelijk voor de bovenste huidlaag. Door de versnelde celdeling kan uw huid ook licht gaan schilferen, waarbij de dode huidcellen loslaten. Dit is een gunstige reactie die ontstaat door de behandeling met de Dermapen. Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen met de BCN Solar en in de opvolgende dagen de Mesovita vitamin Treatment aan te brengen op het behandelde gebied. Alle producten zijn vrijblijvend te koop bij Huidtherapie Zuid. 

DE BEHANDELING
De huidtherapeut analyseert de huid om de intensiteit van de behandeling te bepalen. Deze wordt aangepast aan uw klacht en huidtype. Uw huid wordt gereinigd waarna de behandeling kan beginnen. Er wordt een serum aangebracht waarna de Dermapen in een roterende beweging over uw huid verplaatst wordt. De behandeling zal aanvoelen als kleine prikjes in de huid en wordt over het algemeen goed verdragen.

NA DE BEHANDELING
Uw huid zal na de behandeling in meer of mindere mate rood zijn. Afhankelijk van de intensiteit van de behandeling kan dit samengaan met kleine puntbloedinkjes of schaafwondjes. De huid kan schraal aanvoelen alsof u te lang in de zon hebt gezeten. Deze effecten van de behandeling trekken binnen enkele dagen weg.
De behandelde huid is gevoelig voor zonlicht. Stel daarom de huid tot zes weken na de laatste behandeling zo min mogelijk bloot aan UV straling (zowel zon als zonnebank). U kunt eventueel een zonnebrandcrème gebruiken (minimaal factor 30).

RESULTAAT
Het resultaat van de behandeling is afhankelijk van de klacht en de dikte van de huid. Daarbij heeft het proces dat in de huid op gang gebracht wordt de tijd nodig om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld 2 tot 4 weken zal er verbetering zichtbaar zijn. Het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar worden na enkele behandelingen. 

RISICO’S
Bij naleving van de voorzorgsmaatregelen treden normaal gesproken geen bijwerkingen op. Wanneer u de behandelde huid echter blootstelt aan zonlicht is er een risico op het ontstaan van pigmentvlekken.  Wij zijn specialistisch op het gebied van pigment en acne

CONTRA INDICATIES DERMAPEN
 • Gebruik van antistollingsmiddelen
 • Jonger dan 18 jaar, huid is nog niet helemaal ontwikkeld
 • Auto immuunziekte
 • Zwangerschap of borstvoeding
 • Huidziekten zoals ernstig eczeem of psoriasis
 • Bepaalde huidbeschadiging: plotse vreemde uitslag, allergie of andere 
 • Actieve herpes simplex in het te behandelen gebied
 • Roodheid door zonnebrand 
ADVIES AAN DE KLANT NA DE DERMAPEN BEHANDELING 
 • Gebruik de eerste 8 uur na de behandeling geen make up of parfum. 
 • Geef de huid rust
 • Blijf 2 weken weg uit de zon en gebruik geen zonnebank, dit geeft pigmentvlekken
 • Gebruik dagelijks een SPF 50 tot 4 weken na de behandeling

Maak nu je afspraak voor een dermapen behandeling in onze gloednieuwe clinic in Hoogstraten.

Boek online uw schoonheidsbehandeling


Online boeken was nog nooit zo makkelijk! Kies jouw behandeling op basis van huid klachten of wensen. Of boek eerst een kennismakingsbehandeling. Je kan terecht in onze 2 filialen, Hoogstraten en Antwerpen bij skinexperts Barbara en Sally.

Locatie AntwerpenArthur goemaerlei 50 Antwerpen Openingstijden
Ons team staat  6 dagen per week voor u klaar! Boek online
 • Ma 09:30-22:00
 • Di 09:30-22:00
 • Wo 09:30-22:00
 • Do 09:30-22:00
 • Vr 09:30-22:00
 • Za 09:30-22:00
 • Zo 09:30-22:00
ook geopend op zon- en feestdagen
Locatie HoogstratenBredaseweg 32 Hoogstraten Openingstijden
Ons team staat  6 dagen per week voor u klaar! Boek online
 • Ma 09:30-22:00
 • Di 09:30-22:00
 • Wo 09:30-22:00
 • Do 09:30-22:00
 • Vr 09:30-22:00
 • Za 09:30-22:00
 • Zo 09:30-22:00
ook geopend op zon- en feestdagen