mee-eters of comedonen voorkomen en behandelen in Huidtherapie Zuid

Mee-eters, comedonen of blackheads, we ergeren er ons soms allemaal aan als we kijken in de spiegel. Maar wat zijn mee-eters? Mee-eters worden veroorzaakt door een verstopping in de follikel (haarzak). Ze worden gevormd door een opeenhoping van talg, dode huidcellen, kleine haartjes en bacteriën. Deze verstopping ligt op het huidoppervlak, waardoor deze in contact komt met licht en zuurstof. Daardoor oxideert het bovenste topje van de verstopping en wordt het zwart. Mee-eters vormen zich voornamelijk op de neus. Daar zijn de haarzakjes namelijk klein en niet zo diep, waardoor ze gemakkelijker verstopt raken. Vanaf de neus verspreiden ze zich vaak over onze T-zone, omdat onze talgklieren daar het meest actief zijn. Bij Huidtherapie Zuid kunnen we je mee eters verwijderen tijdens een dieptereiniging van je huid met de Skinscrubber. Dit is een ultrasound spateltje dat het vuil in de mee-eter als het ware naar buiten trilt en duwt, door de geluidsgolven komt het vuil naar de oppervlakte, en de de trillingen en door zachtjes te duwen popt de mee-eter zo naar buiten, zonder littekens achter te laten. Dit laatste is zeer belangrijk! 

mee-eters voorkomen en verwijderen

Comedonen zijn onschuldig, maar kunnen een puistje worden wanneer ze niet behandeld worden. Het belangrijkste bij het behandelen van mee-eters is om de huid zo schoon mogelijk te houden en om de talgproductie te reguleren. Het beste kun je zowel ’s ochtends als ‘s avonds een dubbele reiniging hanteren. Spoel je cleanser grondig af met water, want wanneer overtollig product op de huid blijft zitten kan deze verstopt raken.

do’s & don’ts bij mee-eters

Do: 
  • Reinig je huid steeds 2 x 
  • Reinig ook achter je oren en dicht tegen de haarlijn. Dit zijn plekken die vaak vergeten worden en waar vaak puistjes ontstaan.
  • Gebruik regelmatig een milde scrub, of gebruik de Glycolic E+F ampullen van Mesoestetic, te koop bij Huidtherapie Zuid.. Dit helpt om de huid vrij te houden van oppervlakkig vuil, en voorkomt daarmee verstoppingen. 
Don’t:
  • Probeer mee-eters niet uit te knijpen of te verwijderen met plakstrips. Het gebied rondom de neus is delicaat, waardoor je gemakkelijk de haarvaten en de huid beschadigt.
  • Als er puistjes ontstaan als gevolg van mee-eters, zorg er dan voor dat je deze niet uitknijpt. Hierdoor kunnen pigmentvlekjes en ontsierende littekens ontstaan. 

Voor het behandelen van Mee-eters of comedonen boek je dus het beste een dieptereiniging of een medische peeling. 


Boek online uw schoonheidsbehandeling


Boek gemakkelijk online uw gewenste schoonheidsbehandeling of geef ons uw wensen door voor een arrangement op maat. Alle beschikbare behandelingen zien? Selecteer dan “geen voorkeur“. Selecteer een therapeut voor hun specialisme. Wilt u profiteren van extra voordeel? Bekijk dan onze promo met een beperkt aantal last minutes.

© 2019 HuidTherapie Zuid - Antwerpen | 049-5233336 | Sally@huidtherapiezuid.shop | Onderdeel van the Wellness Room - Antwerpen
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.