Behandeling van de donkere huid of dark skin
Huidaandoeningen zien er op een donkere huid vaak anders uit dan op een lichte huid. Belangrijke verschillen zijn:

De donkere kleur van de huid verbergt roodheid

Huidaandoeningen die op de blanke huid rood zijn, zijn op de donkere huid soms niet zo goed zichtbaar of hebben juist een grijs/zwarte kleur. Hierdoor kan het moeilijk zijn om een aandoening te herkennen bij iemand met een donkere huid.

Sterke neiging om te reageren op irritatie, beschadiging of ontsteking

Vaak ontstaat er dan hyperpigmentatie, een nog donkerdere verkleuring van de huid. Deze donkere kleur kan lang blijven bestaan, lang nadat de eigenlijke afwijking die het veroorzaakte verdwenen is. Bij acne (jeugdpuistjes), een soort ontsteking, kan een donkere verkleuring ontstaan. Soms is het daarom nodig om acne bij tieners met een donkere huid sneller te behandelen dan bij tieners met een lichte huid.

Overmatig littekenweefsel

Bij mensen met een donkere huid ontstaat sneller overmatig littekenweefsel na beschadiging van de huid. Dit wordt ook keloïd  genoemd. Het kan al ontstaan bij een klein een wondje, bijvoorbeeld na het prikken van gaatjes voor oorbellen. Soms ontstaat het zelfs spontaan. Keloïd ontstaat vooral in het gelaat, maar ook op de bovenrug en borst.

Voor de donkere huid te behandelen laat je je best adviseren door te specialistes van Huidtherapie Zuid. Je boekt het beste een Medische peeling in speciaal voor de donkere huid. 

 

Boek online uw schoonheidsbehandeling


Boek gemakkelijk online uw gewenste schoonheidsbehandeling of geef ons uw wensen door voor een arrangement op maat. Alle beschikbare behandelingen zien? Selecteer dan “geen voorkeur“. Selecteer een therapeut voor hun specialisme. Wilt u profiteren van extra voordeel? Bekijk dan onze promo met een beperkt aantal last minutes.

© 2019 HuidTherapie Zuid - Antwerpen | 049-5233336 | Sally@huidtherapiezuid.shop | Onderdeel van the Wellness Room - Antwerpen
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.