ROKERSHUID OF ALGEMENE HUIDVEROUDERING EN HUIDVERSLAPPING

Rokershuid, vale en grauwe teint

Roken is samen met zon en stress de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering!

De rokershuid kenmerkt zich door een vale en grauw teint door de slechte doorbloeding, door de vaak wat grovere structuur en de diepere rimpels. Roken is samen met zon en stress de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering! Minder collageen en elastine.

Nicotine bevatten gifstoffen welke direct door het bloed worden opgenomen en o.a. naar de huid worden getransporteerd. De haarvaten slippen dicht waardoor er verminderde zuurstoftoevoer plaatsvindt. Met als gevolg dat de huid minder collageen en elastine aanmaakt, dus veroudert. Vitamine C is onmisbaar als bouwsteen voor het aanmaken van collageen en elastine Vitamine C is zeer belangrijk voor een gezonde en jonge huid. Door nicotine wordt Vitamine C afgebroken en deze Vitamine is onmisbaar als bouwsteen voor het aanmaken van collageen en elastine! Gelukkig is er een goede behandeling voor het verbeteren van de rokershuid: Dermapen behandeling tegen de rokershuid.

HUIDVERSLAPPING

De verouderde huid verliest zijn elasticiteit en stevigheid. Hij verslapt door afname van collageen en elastine vezels in de lederhuid (dermis). Hierdoor wordt de huid dunner, minder stevig en minder elastisch.
Door huidverslapping kan het vet in het gelaat (dat zich in compartimenten bevindt) zich gaan verplaatsen. En dat gaat altijd naar beneden, onder invloed van de zwaartekracht.
  •  hierdoor wordt de neuslippen plooi sterker
  •  ontstaan de zogenaamde hamsterwangen
  •  verder hangende onder- of boven oogleden
  •  hangende oorlellen
  •  neustip die naar beneden zakt
  •  een dunnere bovenlip
  •  een slappe hals

Maar ook de huid van het lichaam, zoals bijvoorbeeld van de onderkin of buik, kan verslappen.
Bij wie komt huidverslapping voor? Na (teveel) blootstelling aan de zon en bij het ouder worden. Bij vrouwen zien wij een extra toename na de overgang. 
Hoe ontstaat huidverslapping? Door afname van de collageen en elastine vezels in de lederhuid. Doordat de aanmaak minder wordt bij het ouder worden en de afbraak toeneemt.
Waardoor kan huidverslapping verergeren? Hou ouder, hoe groter de kans dat huidverslapping samen gaat met verslapping van het steunweefsel. De zogenaamde spieren en ligamenten (bindweefselstrengen) verslappen mee. Hierdoor verliest het gezicht nog meer zijn oorspronkelijke vorm.
Kan huidverslapping ook iets anders zijn? Echte huidverslaping is niet hetzelfde als volumeverlies van het gelaat, terwijl beiden een overschot aan huid kunnen geven.

Om huidverslapping te verbeteren raden we de behandeling met dermapen en huidverstrakkende ampulles aan, of de endermolift. Ook kan je kiezen voor een medische peeling. 

Boek online uw schoonheidsbehandeling


Boek gemakkelijk online uw gewenste schoonheidsbehandeling of geef ons uw wensen door voor een arrangement op maat. Alle beschikbare behandelingen zien? Selecteer dan “geen voorkeur“. Selecteer een therapeut voor hun specialisme. Wilt u profiteren van extra voordeel? Bekijk dan onze promo met een beperkt aantal last minutes.

© 2019 HuidTherapie Zuid - Antwerpen | 049-5233336 | Sally@huidtherapiezuid.shop | Onderdeel van the Wellness Room - Antwerpen
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.