LITTEKENS BEHANDELEN, OP HET GELAAT OF HET LICHAAM.

We kennen het - jammer genoeg - allemaal, je valt, snijdt je met je scheermesje, of verzorgt een puistje niet goed. Of je hebt een chirurgische ingreep ondergaan. Resultaat: je blijft met een litteken zitten waar je niet met evenveel plezier naar terugkijkt.

LITTEKENS, WE HEBBEN ER ALLEMAAL WEL ERGENS EENTJE ZITTEN. DIT ZIJN DE VERSCHILLENDE SOORTEN EN HUN BEHANDELING 

Een litteken krijg je na de genezing van een wonde. Je lichaam maakt nieuw weefsel en huid aan en gaat zo proberen de wonde te dichten. Een litteken is bij iedereen anders, in de eerste plaats hangt het af van de plaats waar het litteken zit en van wie het heeft. Vanaf het moment dat de wonde toe is, wordt er over een litteken gesproken. En we durven nogal snel de neiging te hebben om die dan maar met rust te laten. Iets wat je beter niet kan doen. Elk litteken kan verzorging gebruiken. Er zijn enkele maatregelen die je zo snel mogelijk na de genezing van de wonde moet treffen. Heb je dat niet gedaan? Geen paniek. Wanneer het litteken nog niet in het eindstadium is, is het niet nutteloos om alsnog te beginnen met een Huidtherapeutische behandeling. Zowel voor acne - als andere soorten littekens, raden we de dermapen aan als gepaste littekens behandeling. In sommige gevallen kan een medische peeling ook zeer effectief zijn. Wat gepast is voor jouw litteken, wordt geadviseerd tijdens een gratis intake gesprek. 

WAT KAN JE AANVULLEND THUIS DOEN ALS LITTEKENS BEHANDELING?
  1. Hydraterende crème: littekens kunnen droog zijn, daarom is het belangrijk dat je een litteken gaat insmeren met een vochtinbrengende crème.
  2. Masseren: die hydraterende crème kan je best meteen goed in masseren. Dat houdt het litteken en de huid goed soepel, wat de pijn gaat verminderen.
  3. Zonbescherming: zeer belangrijk tijdens de littekenrijping is dat het litteken een goede bescherming krijgt tegen de zon. De UV-stralen kunnen het litteken donkerder of lichter maken. Doe dus altijd een sunblock aan, of dek de wonde af.
VERSCHILLENDE SOORTEN LITTEKENS

Al lijken littekens voor velen onder ons allemaal op elkaar, - ze zijn lelijk en we willen ze niet- zijn ze niet allemaal hetzelfde. Zo kan je drie grote soorten onderscheiden.
  1. Atrofische littekens: kan je vaak herkennen aan de ‘putjes’ die ze tonen in de huid, vaak veroorzaakt door acne. Dit soort litteken wordt vanzelf met de tijd wat mooier en minder zichtbaar. Advies: probeer echt van puistjes af te blijven, hoe meer je ze uitknijpt, hoe groter de kans is dat ze terugkomen en je krijgt er dus littekens van. Behandeling: deze littekens worden meestal behandeld met peelings. De bovenste huidlaag wordt weggehaald, waardoor de celdeling sneller zal gaan en er een nieuwe laag komt. Daarnaast wordt aangeraden de huid in te smeren met een crème of olie waarin vitamine E zit.
  2. Hypertrofische littekens: deze zijn dik en kan je herkennen aan dat ze boven de huid uitsteken. Ze gaan van zichzelf niet mooier worden na verloop van tijd. Ze kunnen rood zijn, pijn doen en jeuken. Behandeling: bij deze littekens wordt vaak met siliconen gewerkt, in de vorm van crèmes of pleisters. De pleister of crème gaat een maximum aan vocht vasthouden, wat ervoor gaat zorgen dat het litteken minder dik wordt.
  3. Keloïde littekens: deze zijn dik, rood of donkerder gekleurd dan de rest van de huid. Komen vooral voor bij mensen met een donkerdere huid. Behandeling: de behandeling van deze soort is vaak niet pijnloos en moet vaak worden herhaald. Ze kunnen ook verzorgd worden met siliconen, maar aangevuld met andere medische behandelingen: belangrijk is een consult of intake gesprek. 

Boek online uw schoonheidsbehandeling


Boek gemakkelijk online uw gewenste schoonheidsbehandeling of geef ons uw wensen door voor een arrangement op maat. Alle beschikbare behandelingen zien? Selecteer dan “geen voorkeur“. Selecteer een therapeut voor hun specialisme. Wilt u profiteren van extra voordeel? Bekijk dan onze promo met een beperkt aantal last minutes.

© 2019 HuidTherapie Zuid - Antwerpen | 049-5233336 | Sally@huidtherapiezuid.shop | Onderdeel van the Wellness Room - Antwerpen
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.