HOE KAN JE PIGMENTVLEKKEN BEHANDELEN OP EEN NIET-INVASIEVE MANIER

Voor pigmentvlekken, zwangerschapsmasker of melasma raden we je de volgende behandelingen aan: Dermapen behandeling tegen pigmentvlekken
en een medische peeling voor pigment. 
Verder hebben we ook een algemeen advies voor wanneer je last hebt van pigmentvlekken: blijf uit de zon, draag een hoedje, of gebruik een zonnecreme met hoge factor, om de 2 tot 3 uur, ongeacht of je wel of niet in het water gaat ermee. 

WAT IS PIGMENT EIGENLIJK?

Pigment is een bruine kleurstof die wordt gemaakt door pigmentcellen. Deze cellen zitten in de onderste laag van je opperhuid; niet zo diep dus. Door kleine korreltjes pigment af te geven aan de buitenste laag van je opperhuid, krijgt je huid haar kleur. Onder invloed van zonlicht neemt het aantal werkzame pigmentcellen en de aanmaak van pigment toe: de huid wordt bruin. Normaal gesproken blijft de kleur van de huid daarbij egaal, op wat sproetjes na. Te veel zon, hormonale invloeden of huidirritatie kunnen het proces echter verstoren. Het pigment hoopt zich dan op in de huid en er ontstaan vlekken.

Welke behandelingen bieden we aan tegen pigmentvlekken:

  • Mesoestetic Cosmelan
  • Mesoestetic TranX3
  • MCCM Melanoout met dermapen


ER ZIJN DRIE SOORTEN PIGMENT TE ONDERSCHEIDEN

  • Irritatiepigment: Ook wel postinflammatoire hyperpigmentatie genoemd – een moeilijke term voor de grillig gevormde vlekjes die kunnen ontstaan na wondjes, acne, huidirritatie, of rond een operatielitteken. De toename van het pigment is het gevolg van een ontsteking, die de pigmentcellen stimuleert. Mensen met een donkere huid hebben hier vaker last van dan anderen.
  • Melasma: Dit zijn grillig gevormde bruine vlekken die ontstaan door een combinatie van aanleg, zonlicht, hitte en hormoonhuishouding. Ze komen het meest voor bij vrouwen (90 procent) in de vruchtbare leeftijd. De vlekken zijn vaak symmetrisch aanwezig op wangen, slapen, voorhoofd of 'bovenlip. Dikwijls vlammen ze op tijdens de zwangerschap. In dat geval wordt gesproken van een zwangerschapsmasker. Melasma die in de opperhuid liggen zijn meestal bruin van kleur. Dieper gelegen melasma herken je aan hun grijsblauwe kleur.
  • Ouderdomsvlekken: Ook wel levervlekken of zonnevlekken genoemd. Ze zijn scherp omlijnd, gemiddeld één centimeter groot en ontstaan meestal rond de middelbare leeftijd. De oorzaak is overmatige blootstelling aan de zon. Vandaar dat ze vooral verschijnen op delen van je lichaam die meestal onbedekt zijn: je gezicht, je handen en je armen. In tegenstelling tot sproeten blijf je ze ook in de wintermaanden zien.   Boek online uw schoonheidsbehandeling


Boek gemakkelijk online uw gewenste schoonheidsbehandeling of geef ons uw wensen door voor een arrangement op maat. Alle beschikbare behandelingen zien? Selecteer dan “geen voorkeur“. Selecteer een therapeut voor hun specialisme. Wilt u profiteren van extra voordeel? Bekijk dan onze promo met een beperkt aantal last minutes.

© 2019 HuidTherapie Zuid - Antwerpen | 049-5233336 | Sally@huidtherapiezuid.shop | Onderdeel van the Wellness Room - Antwerpen
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.