WAT ZIJN GROVE PORIËN?

Poriën zijn openingen in de huid die ervoor zorgen dat talg en zweet uit de huid naar de oppervlakte worden gebracht. Via de poriën wordt het talg verspreid over de huid, wat zorgt voor een goede barrière functie van de huid. Wanneer poriën eenmaal groter geworden, is het niet makkelijk ze weer te reduceren. Het is dus belangrijk om te voorkomen dat poriën wijder of groter worden. Grove poriën zijn vaak te vinden rond de neus en op de T-zone.

WAT ZIJN DE OORZAKEN VAN 
GROVE PORIËN?

Door verschillende oorzaken kunnen poriën groter en dus meer zichtbaar worden. De oorzaken van grove poriën:
 • Aanleg
 • Verlies van collageen (door zonneschade of ouder worden): De huid wordt slapper met niet alleen rimpels tot gevolg; ook de poriën kunnen daardoor uitzakken.
 • Verstopte poriën; door bijvoorbeeld make-up of een verhoogde talgproductie (vette huid, acne, meeëters) 

HOE KUNNEN 
GROVE PORIËN BIJ HUIDTHERAPIE ZUID BEHANDELD WORDEN?


Grove poriën behandelen we in Huidtherapie Zuid met amandelzuur. 
Amandelzuur is een alpha hydroxy zuur. Afgeleid van bittere amandelen, heeft het een aantal voordelen voor de huid. De moleculaire structuur van amandelzuur is groter dan de algmeen gebruikte AHA zoals glycolzuur en melkzuur. Dit betekent dat het langer duurt om het oppervlak van de huid te dringen maar ook dat het veel minder irriteert. Een ander groot voordeel is dat het ook zeer geschikt is voor de donkere huid.   

Voordelen Mandelic Mesopeel

 • Verwijdert snel de dode huidcellen en oppervlakte vuil van de huid. 
 • Amandelzuur antimicrobiële / antibacteriële eigenschappen.
 • Reinigt en vermindert de poriën. 
 • Verbetert de uitstraling en textuur van de huid, verheldert.
 • Amandelzuur is uitstekend geschikt voor klanten met een donkere huidskleur.  Het veroorzaakt geen ongewenste, lichtere huidskleur veranderingen die u kunt ervaren met andere AHA's.
 • Amandelzuur remt de groei van melanine, de oorzaak van de bruine vlekken, sproeten, een ongelijkmatige teint en andere zon gerelateerde huidverzorging problemen.
 • Amandelzuur, met voortzetting van het gebruik, kan helpen de door zon beschadigde huid te herstellen.
 • Amandelzuur vermindert lijntjes en rimpels zonder de irritatie zoals bij andere AHA's.  

Wat kan je verwachten na deze peeling?

Bij eerste gebruik, na ongeveer een minuut, zal je een lichte prikkeling voelen en het zal warm, tintelend gevoel zijn. 
Dit zuur dringt langzamer door dan andere peelings door de grotere moleculaire structuur. Maar laat je niet misleiden: Het werkt sterk in op je huid, dus volg de aanwijzingen van je huidspecialist en gebruik de aanbevolen producten voor thuis.   
Door de peeling kan de huid licht schilferen, misschien vooral rond de mond en neus gebieden. Dat is tijdelijk en hoort bij de vernieuwing van de huid. Binnen enkele dagen is dat verdwenen. Interesse in deze behandeling? We raden je aan de Medische peeling te boeken. 


CONTACT MET HUIDTHERAPIE ZUID

Wilt u bij ons terecht voor advies over vergrote en verstopte poriën? Neem contact met op met Huidtherapie Zuid. Wij dragen graag bij aan een gezonde en egale huid! Het behandelresultaat is van diverse factoren afhankelijk en is per persoon verschillend.

Boek online uw schoonheidsbehandeling


Boek gemakkelijk online uw gewenste schoonheidsbehandeling of geef ons uw wensen door voor een arrangement op maat. Alle beschikbare behandelingen zien? Selecteer dan “geen voorkeur“. Selecteer een therapeut voor hun specialisme. Wilt u profiteren van extra voordeel? Bekijk dan onze promo met een beperkt aantal last minutes.

© 2019 HuidTherapie Zuid - Antwerpen | 049-5233336 | Sally@huidtherapiezuid.shop | Onderdeel van the Wellness Room - Antwerpen
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.