HOE KOM IK VAN VLEKKEN AF?

Soms voelt het alsof je niet kunt ontsnappen aan puistjes, ongeacht je leeftijd. Of je nu last hebt van puistjes omdat je gestrest bent of van een tiener die net is uitgekomen, het is altijd vervelend. Maar maak je niet te veel zorgen! Hier lees je hoe je van puistjes afkomt en hoe je acnebehandelingen naadloos in je huidverzorgingsroutine integreert, zodat je teint er glad, fris en verhelderd uitziet. 

OORZAKEN VAN PUISTJES

Het is niet verrassend dat terug naar school gaan soms betekent dat je weer puistjes krijgt, want de stress van schoolwerk kan puistjes verergeren.[1] Voor volwassenen is stress ook een aanjager van puistjes, of de stress nu door professionele of persoonlijke redenen komt.

De hoofdoorzaak van puistjes is overmatige olieproductie die samen met dode huidcellen de poriën verstopt, of haarzakjes, die dan geïnfecteerd kunnen raken met bacteriën die aan de oppervlakte van de huid leven. Door de ontsteking wordt het puistje gezwollen en rood, en het kan dagen of zelfs weken duren voordat het vanzelf geneest.

GEBRUIKELIJKE BEHANDELINGEN VOOR PUISTJES

Zuren zoals beta hydroxy en alpha-hydroxy zuren kunnen helpen de genezing van puistjes te versnellen. Over het algemeen werken ze door poriën te ontstoppen en dode huidcellen af te voeren. Ze kunnen de vorming van puistjes voorkomen door te voorkomen dat de poriën verstopt raken. Als ze op een bestaand puistje worden aangebracht, werken deze zuren vaak als ontstekingsremmers om een ontstoken puistje te kalmeren.

VOOR MENSEN

Salicylzuur is een van de populairste vrij verkrijgbare behandelingen die werkt om puistjes minder zichtbaar te maken. Het is een bètahydroxyzuur dat vaak verkrijgbaar is als cleanser of spot treatment. Image Skincare's CLEAR CELL Salicylzuur Cleanser helpt de zichtbaarheid van puistjes te minimaliseren door een schuimend effect en verwijdert zachtjes overtollige olie, zonder de huid te ontdoen van natuurlijke lipiden. Dit is een geweldige optie voor oudere volwassenen (zoals mama), die nog steeds puistjes krijgen maar wel gehydrateerd moeten blijven. De huid zal na gebruik niet droog of trekkerig aanvoelen. Na het gebruik van deze cleanser breng je het VITAL C Anti-Aging Serum aan. Dit serum is hydraterend en anti-aging. Het is ideaal voor de rijpere huid die meer hydratatie nodig heeft dan de tienerhuid, en het kan ook helpen bij het bestrijden van de zichtbare tekenen van veroudering zoals rimpels. Het beschermt verder tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Breng tot slot de Prevention+ Daily Matte Moisturizer met SPF 32+ aan om verder te hydrateren en te beschermen tegen schade door de zon. Alles bij elkaar is dit de perfecte combinatie van behandelingen voor de rijpere huid met puistjes.


VOOR TIENERS

Voor jongeren is het veel gebruikelijker om een anti-acne product in je huidverzorgingsroutine op te nemen, omdat je huid sneller vet wordt en je meer last hebt van stress door schoolwerk en andere levenszaken. Image Skincare's CLEAR CELL Medicated Acne Lotion is een goede keuze. Het is krachtig en kan helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van een verscheidenheid van oneffenheden zoals mee-eters, mee-eters en ontstoken puistjes. Het werkt door het ontstoppen van de poriën en het voorkomen van de omstandigheden die zichtbare uitbraken veroorzaken. De medicinale acne lotion kan het beste worden gevolgd door de CLEAR CELL Matteifying Moisturizer for Oily Skin. Deze moisturizer brengt de oppervlaktevetten in balans en zorgt ervoor dat de huid er mat uitziet en veel minder glimt. Het is altijd belangrijk om te hydrateren na het gebruik van een medicinale behandeling, omdat deze de huid kan uitdrogen. Als de huid te droog wordt, gaat ze meer olie produceren, wat uiteindelijk leidt tot nog meer puistjes.

Samengevat: Terug naar school gaan hoeft niet zo stressvol te zijn als anders, zeker niet met de juiste huidverzorgingsroutine om puistjes te helpen voorkomen en behandelen. Of je nu ouder of jonger bent, deze behandelingen kunnen wonderen doen, zolang ze maar ijverig en dagelijks worden gevolgd en toegepast.

Bent u geïnteresseerd?

Locatie AntwerpenArthur goemaerlei 50 Antwerpen Openingstijden
Ons team staat  6 dagen per week voor u klaar! Boek online
 • Ma 09:30-22:00
 • Di 09:30-22:00
 • Wo 09:30-22:00
 • Do 09:30-22:00
 • Vr 09:30-22:00
 • Za 09:30-22:00
 • Zo 09:30-22:00
ook geopend op zon- en feestdagen
Locatie HoogstratenBredaseweg 32 Hoogstraten Openingstijden
Ons team staat  6 dagen per week voor u klaar! Boek online
 • Ma 09:30-22:00
 • Di 09:30-22:00
 • Wo 09:30-22:00
 • Do 09:30-22:00
 • Vr 09:30-22:00
 • Za 09:30-22:00
 • Zo 09:30-22:00
ook geopend op zon- en feestdagen