Littekens behandelen 

Littekens kunnen ontstaan als gevolg van verschillende factoren, waaronder vroegere acne, letsel of chirurgische ingrepen.

Acnelittekens 

Acnelittekens worden vaak veroorzaakt door ernstige acne, waarbij ontstekingen diep in de huid doordringen en het natuurlijke genezingsproces verstoren. Dit kan resulteren in blijvende littekens en verkleuringen, die het uiterlijk en de textuur van de huid aanzienlijk kunnen beïnvloeden.

Letsels of chirurgische ingrepen

Letsels of chirurgische ingrepen kunnen ook littekens achterlaten. Of het nu gaat om kleine snijwonden of meer complexe operaties, het genezingsproces van de huid kan leiden tot de vorming van littekenweefsel, dat zich anders kan gedragen dan normale huidweefsels. Dit kan resulteren in verheven littekens, putjes, of verkleuringen die zichtbaar blijven, zelfs nadat de wond volledig is genezen.

Bij HuidTherapie Zuid begrijpen we hoe littekens het zelfvertrouwen kunnen aantasten en zijn we toegewijd aan het helpen van onze patiënten om hun huid te herstellen en weer te laten stralen. Onze expertise strekt zich uit tot geavanceerde behandelmethoden, waaronder medische peelings en mesotherapie met behulp van dermapen.

Medische Peelings 

Medische peelings zijn effectieve behandelingen die helpen bij het exfoliëren van de bovenste huidlagen, waardoor nieuwe, gezondere huidcellen worden gestimuleerd om te groeien. Dit kan helpen bij het verminderen van littekenverkleuringen en het verbeteren van de algehele textuur van de huid.

Mesotherapie met dermapen

Mesotherapie met dermapen is een innovatieve techniek waarbij kleine micro-naaldjes worden gebruikt om de huid te stimuleren en de aanmaak van collageen en elastine te bevorderen. Dit kan helpen bij het verminderen van verheven littekens en het verbeteren van de stevigheid en elasticiteit van de huid.

Nieuwe locatie Huidtherapie Zuid in Hoogstraten

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we onze diensten nu ook aanbieden op onze nieuwe locatie in Hoogstraten. Of je nu in Antwerpen of Hoogstraten bent, onze toegewijde professionals staan klaar om je te helpen bij het behandelen van littekens en verkleuringen, en om je weer een stralende huid te geven.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een consultatie en ontdek hoe we jou kunnen helpen om je zelfvertrouwen terug te winnen.LITTEKENS BEHANDELEN, OP HET GELAAT OF HET LICHAAM.


We kennen het - jammer genoeg - allemaal, je valt, snijdt je met je scheermesje, of verzorgt een puistje niet goed. Of je hebt een chirurgische ingreep ondergaan. Resultaat: je blijft met een litteken zitten waar je niet met evenveel plezier naar terugkijkt.


LITTEKENS, WE HEBBEN ER ALLEMAAL WEL ERGENS EENTJE ZITTEN. DIT ZIJN DE VERSCHILLENDE SOORTEN EN HUN BEHANDELING 

Een litteken krijg je na de genezing van een wonde. Je lichaam maakt nieuw weefsel en huid aan en gaat zo proberen de wonde te dichten. Een litteken is bij iedereen anders, in de eerste plaats hangt het af van de plaats waar het litteken zit en van wie het heeft. Vanaf het moment dat de wonde toe is, wordt er over een litteken gesproken. En we durven nogal snel de neiging te hebben om die dan maar met rust te laten. Iets wat je beter niet kan doen. Elk litteken kan verzorging gebruiken. Er zijn enkele maatregelen die je zo snel mogelijk na de genezing van de wonde moet treffen. Heb je dat niet gedaan? Geen paniek. Wanneer het litteken nog niet in het eindstadium is, is het niet nutteloos om alsnog te beginnen met een Huidtherapeutische behandeling. Zowel voor acne - als andere soorten littekens, raden we de dermapen aan als gepaste littekens behandeling. In sommige gevallen kan een medische peeling ook zeer effectief zijn. Wat gepast is voor jouw litteken, wordt geadviseerd tijdens een gratis intake gesprek. 


WAT KAN JE AANVULLEND THUIS DOEN ALS LITTEKENS BEHANDELING?
 1. Hydraterende crème: littekens kunnen droog zijn, daarom is het belangrijk dat je een litteken gaat insmeren met een vochtinbrengende crème.
 2. Masseren: die hydraterende crème kan je best meteen goed in masseren. Dat houdt het litteken en de huid goed soepel, wat de pijn gaat verminderen.
 3. Zonbescherming: zeer belangrijk tijdens de littekenrijping is dat het litteken een goede bescherming krijgt tegen de zon. De UV-stralen kunnen het litteken donkerder of lichter maken. Doe dus altijd een sunblock aan, of dek de wonde af.
VERSCHILLENDE SOORTEN LITTEKENS

Al lijken littekens voor velen onder ons allemaal op elkaar, - ze zijn lelijk en we willen ze niet- zijn ze niet allemaal hetzelfde. Zo kan je drie grote soorten onderscheiden.
 1. Atrofische littekens: kan je vaak herkennen aan de ‘putjes’ die ze tonen in de huid, vaak veroorzaakt door acne. Dit soort litteken wordt vanzelf met de tijd wat mooier en minder zichtbaar. Advies: probeer echt van puistjes af te blijven, hoe meer je ze uitknijpt, hoe groter de kans is dat ze terugkomen en je krijgt er dus littekens van. Behandeling: deze littekens worden meestal behandeld met peelings. De bovenste huidlaag wordt weggehaald, waardoor de celdeling sneller zal gaan en er een nieuwe laag komt. Daarnaast wordt aangeraden de huid in te smeren met een crème of olie waarin vitamine E zit.
 2. Hypertrofische littekens: deze zijn dik en kan je herkennen aan dat ze boven de huid uitsteken. Ze gaan van zichzelf niet mooier worden na verloop van tijd. Ze kunnen rood zijn, pijn doen en jeuken. Behandeling: bij deze littekens wordt vaak met siliconen gewerkt, in de vorm van crèmes of pleisters. De pleister of crème gaat een maximum aan vocht vasthouden, wat ervoor gaat zorgen dat het litteken minder dik wordt.
 3. Keloïde littekens: deze zijn dik, rood of donkerder gekleurd dan de rest van de huid. Komen vooral voor bij mensen met een donkerdere huid. Behandeling: de behandeling van deze soort is vaak niet pijnloos en moet vaak worden herhaald. Ze kunnen ook verzorgd worden met siliconen, maar aangevuld met andere medische behandelingen: belangrijk is een consult of intake gesprek. 

Boek online uw schoonheidsbehandeling


Online boeken was nog nooit zo makkelijk! Kies jouw behandeling op basis van huid klachten of wensen. Of boek eerst een kennismakingsbehandeling. Je kan terecht in onze 2 filialen, Hoogstraten en Antwerpen bij skinexperts Barbara en Sally.

Locatie AntwerpenArthur goemaerlei 50 Antwerpen Openingstijden
Ons team staat  6 dagen per week voor u klaar! Boek online
 • Ma 09:30-22:00
 • Di 09:30-22:00
 • Wo 09:30-22:00
 • Do 09:30-22:00
 • Vr 09:30-22:00
 • Za 09:30-22:00
 • Zo 09:30-22:00
ook geopend op zon- en feestdagen
Locatie HoogstratenBredaseweg 32 Hoogstraten Openingstijden
Ons team staat  6 dagen per week voor u klaar! Boek online
 • Ma 09:30-22:00
 • Di 09:30-22:00
 • Wo 09:30-22:00
 • Do 09:30-22:00
 • Vr 09:30-22:00
 • Za 09:30-22:00
 • Zo 09:30-22:00
ook geopend op zon- en feestdagen