Bij HuidTherapie Zuid in Hoogstraten, onder leiding van skinexpert Barbara, bieden we effectieve behandelingen voor het behandelen van pigmentvlekken op een niet-invasieve manier.

Pigmentvlekken, ook bekend als zwangerschapsmasker of melasma, kunnen vervelend zijn, maar gelukkig zijn er diverse behandelingen beschikbaar om ze te verminderen.Onze aanbevolen behandelingen voor pigmentvlekken zijn onder andere de Dermapen behandeling tegen pigmentvlekken en een medische peeling specifiek gericht op pigment. 

Pigment behandeling 

Deze behandelingen zijn ontworpen om pigmentvlekken te verminderen en de huidteint te verbeteren zonder invasieve ingrepen.Pigment is een bruine kleurstof die wordt geproduceerd door pigmentcellen in de onderste laag van de opperhuid. Onder invloed van factoren zoals zonlicht, hormonale veranderingen en huidirritatie kan het pigment zich ophopen en leiden tot ongewenste vlekken op de huid.

Medische ampullen

Bij HuidTherapie Zuid bieden we verschillende behandelingen aan voor verschillende soorten pigmentvlekken, waaronder irritatiepigment, melasma en ouderdomsvlekken. Onze behandelingen, zoals Mesoestetic Cosmelan, Mesoestetic TranX3 en Medische ampullen van Mesoestetic Benelux, Skinderma en BCN Institute Barcelona met dermapen, zijn effectief bij het verminderen van pigmentvlekken en het verbeteren van de huidteint.

Er zijn drie soorten pigment te onderscheiden:

 1. Irritatiepigment: Ook wel postinflammatoire hyperpigmentatie genoemd – een moeilijke term voor de grillig gevormde vlekjes die kunnen ontstaan na wondjes, acne, huidirritatie, of rond een operatielitteken. De toename van het pigment is het gevolg van een ontsteking, die de pigmentcellen stimuleert. Mensen met een donkere huid hebben hier vaker last van dan anderen.
 2. Melasma: Dit zijn grillig gevormde bruine vlekken die ontstaan door een combinatie van aanleg, zonlicht, hitte en hormoonhuishouding. Ze komen het meest voor bij vrouwen (90 procent) in de vruchtbare leeftijd. De vlekken zijn vaak symmetrisch aanwezig op wangen, slapen, voorhoofd of 'bovenlip. Dikwijls vlammen ze op tijdens de zwangerschap. In dat geval wordt gesproken van een zwangerschapsmasker. Melasma die in de opperhuid liggen zijn meestal bruin van kleur. Dieper gelegen melasma herken je aan hun grijsblauwe kleur.
 3. Ouderdomsvlekken: Ook wel levervlekken of zonnevlekken genoemd. Ze zijn scherp omlijnd, gemiddeld één centimeter groot en ontstaan meestal rond de middelbare leeftijd. De oorzaak is overmatige blootstelling aan de zon. Vandaar dat ze vooral verschijnen op delen van je lichaam die meestal onbedekt zijn: je gezicht, je handen en je armen. In tegenstelling tot sproeten blijf je ze ook in de wintermaanden zien.

Pigment vlekken op donkere en lichte huiden 

Donkere huiden hebben ook last van hyperpigmentatie of pigmentstoringen, maar ook mensen met een lichte huid. Pigment wordt heel makkelijk getriggerd, het is belangrijk om kort op de bal te spelen en meteen de melanine productie in te dammen bij opflakkeringen, de juiste thuisproducten te gebruiken en de cabine kuur volledig uit te doen.

Afspraak maken voor pigmentvlekken te laten behandelen

Wil je graag van je pigmentvlekken af en een egale huid terugkrijgen? Neem dan contact op met HuidTherapie Zuid en plan een intakegesprek in bij skinexpert Barbara. Zij is gespecialiseerd in het behandelen van pigmentvlekken en zal je voorzien van deskundig advies en een behandeling op maat.

Boek online uw schoonheidsbehandeling


Online boeken was nog nooit zo makkelijk! Kies jouw behandeling op basis van huid klachten of wensen. Of boek eerst een kennismakingsbehandeling. Je kan terecht in onze 2 filialen, Hoogstraten en Antwerpen bij skinexperts Barbara en Sally.

Locatie AntwerpenArthur goemaerlei 50 Antwerpen Openingstijden
Ons team staat  6 dagen per week voor u klaar! Boek online
 • Ma 09:30-22:00
 • Di 09:30-22:00
 • Wo 09:30-22:00
 • Do 09:30-22:00
 • Vr 09:30-22:00
 • Za 09:30-22:00
 • Zo 09:30-22:00
ook geopend op zon- en feestdagen
Locatie HoogstratenBredaseweg 32 Hoogstraten Openingstijden
Ons team staat  6 dagen per week voor u klaar! Boek online
 • Ma 09:30-22:00
 • Di 09:30-22:00
 • Wo 09:30-22:00
 • Do 09:30-22:00
 • Vr 09:30-22:00
 • Za 09:30-22:00
 • Zo 09:30-22:00
ook geopend op zon- en feestdagen