Eczeem en psoriasis behandelen in Huidtherapie Zuid Antwerpen of Hoogstraten

Er is een verschil tussen eczeem en psoriasis

 • ECZEEM: Hoewel de oorzaak, de ernst en de symptomen verschillend kunnen zijn, hebben alle vormen van eczeem ook enkele gemeenschappelijke kenmerken. De meest opvallende zijn jeuk en een rode huid. Eczeem gaat vaak samen met een droge huid. Enerzijds treedt eczeem gemakkelijker op bij een droge huid. Anderzijds hebben mensen met eczeem makkelijker een droge huid. Door het eczeem verliest de huid immers meer vocht en bevat ze minder vetten, zelfs op plaatsen waar geen spoor van eczeem te bespeuren is.
 • PSORIASIS: Op psioriasis rust soms een zwaar taboe. Toch is deze ziekte niet besmettelijk en niet schadelijk voor de gezondheid. Er is geen enkele reden om de letsels als vies of lelijk te beschouwen. Bij psoriasis wordt de huid ongeveer zeven keer sneller vervangen dan normaal. Hierdoor gaat ze schilferen en rode vlekken vertonen, die over het hele lichaam of op bepaalde plaatsen kunnen voorkomen. De roodheid is te wijten aan een ontsteking die op het schilferen volgt.


Bij Huidtherapie Zuid behandelen we eczeem en psoriasis met een speciaal daarvoor bestemde zachte medische peeling 


Speciaal voor eczeem en psoriasis bieden wij de BCN Institute Eczeem en Psoriasis peel aan. Deze peeling is ontzettend zacht, en ondanks het verzachtende en ontgiftende effect wordt het toch een medische  peeling genoemd. Het geheim van deze natuurlijke peeling is een mengeling van geselecteerde kruiden en algen die in de huid worden ingewerkt. Het belangrijke in deze methode is een speciale massage van de kruiden die de bloedcirculatie stimuleert en helpt om het metabolisme van de huid te activeren. Kies met een gerust hart voor onze Eczeem en Psoriasis peel, je huid zal enorm zacht en gehydrateerd zijn achteraf. 

Verlichting van een zachte peeling 

Ontdek de verlichting die een zachte peeling kan bieden voor mensen met eczeem en psoriasis. Bij HuidTherapie Zuid begrijpen we de uitdagingen waarmee mensen met deze huidaandoeningen worden geconfronteerd en zijn we toegewijd aan het bieden van oplossingen die zowel effectief als mild zijn voor de gevoelige huid. Onze zachte peelingbehandelingen zijn speciaal ontworpen om de symptomen van eczeem en psoriasis te verminderen zonder de huid verder te irriteren. In plaats daarvan helpen ze om dode huidcellen voorzichtig te verwijderen, waardoor de huid gladder en zachter aanvoelt. Het gebruik van milde exfolianten en kalmerende ingrediënten zorgt ervoor dat onze peelingbehandelingen geschikt zijn voor zelfs de meest gevoelige huidtypes. Deze behandelingen helpen ook om de huid te hydrateren en te kalmeren, waardoor roodheid en irritatie worden verminderd. Of je nu last hebt van een milde vorm van eczeem of psoriasis, of een meer uitgesproken symptoom, onze zachte peelingbehandelingen kunnen een waardevolle aanvulling zijn op je huidverzorgingsroutine.

Welke ingrediënten helpen bij Eczeem of Psoriasis?

Bij het selecteren van peelings of zuren voor een huid die wordt getroffen door eczeem of psoriasis, is het cruciaal om voorzichtig te zijn en te kiezen voor milde formuleringen die de huid niet verder irriteren. Hier zijn enkele opties die geschikt kunnen zijn:
 1. Melkzuurpeeling: Melkzuur is een mild alfahydroxyzuur (AHA) dat de huid exfolieert en tegelijkertijd hydrateert. Het helpt de huidtextuur te verbeteren en kan gunstig zijn voor mensen met eczeem of psoriasis vanwege zijn hydraterende eigenschappen en zachtheid.
 2. Fruitenzympeeling: Deze peelings gebruiken natuurlijke enzymen uit fruit om dode huidcellen zachtjes te verwijderen. Ze zijn over het algemeen zeer mild en kunnen geschikt zijn voor mensen met een gevoelige huid, inclusief die met eczeem of psoriasis.
 3. Salicylzuurpeeling (in lage concentraties): Salicylzuur is een bètahydroxyzuur (BHA) dat diep in de poriën kan doordringen en helpt bij het verwijderen van dode huidcellen. In lage concentraties kan salicylzuur geschikt zijn voor mensen met eczeem of psoriasis omdat het minder irriterend is dan sommige andere zuren.
 4. Azelaïnezuur: Dit zuur heeft zowel exfoliërende als anti-inflammatoire eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van roodheid en ontsteking geassocieerd met eczeem en psoriasis.
 5. Polyhydroxyzuur (PHA): PHA's zoals gluconolacton en lactobionzuur zijn mildere alternatieven voor AHAs en BHAs. Ze bieden exfoliatie zonder de huid te irriteren en kunnen nuttig zijn voor mensen met een gevoelige huid.

Contact opnemen met Huidtherapeute Barbara

Onze ervaren huidtherapeuten zullen een behandeling op maat samenstellen die is afgestemd op jouw specifieke behoeften en huidconditie. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over hoe onze zachte peelingbehandelingen kunnen helpen bij het beheersen van eczeem en psoriasis en om een afspraak te maken voor een consultatie. Bij HuidTherapie Zuid Hoogstraten streven we ernaar om jou de gezonde, stralende huid te geven die je verdient, zelfs bij huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis.

 Boek online uw schoonheidsbehandeling


Online boeken was nog nooit zo makkelijk! Kies jouw behandeling op basis van huid klachten of wensen. Of boek eerst een kennismakingsbehandeling. Je kan terecht in onze 2 filialen, Hoogstraten en Antwerpen bij skinexperts Barbara en Sally.

Locatie AntwerpenArthur goemaerlei 50 Antwerpen Openingstijden
Ons team staat  6 dagen per week voor u klaar! Boek online
 • Ma 09:30-22:00
 • Di 09:30-22:00
 • Wo 09:30-22:00
 • Do 09:30-22:00
 • Vr 09:30-22:00
 • Za 09:30-22:00
 • Zo 09:30-22:00
ook geopend op zon- en feestdagen
Locatie HoogstratenBredaseweg 32 Hoogstraten Openingstijden
Ons team staat  6 dagen per week voor u klaar! Boek online
 • Ma 09:30-22:00
 • Di 09:30-22:00
 • Wo 09:30-22:00
 • Do 09:30-22:00
 • Vr 09:30-22:00
 • Za 09:30-22:00
 • Zo 09:30-22:00
ook geopend op zon- en feestdagen