Welke zonnecrème is geschikt voor jouw huid?

Welke zonnecrème is geschikt voor jouw huid?

Welke zonnecrème is geschikt voor jouw huid?
Dat de zon schadelijk is voor de huid, dat weten we ondertussen allemaal wel. De huid veroudert sneller, er kunnen huidreacties optreden en het kan zelfs leiden tot huidkanker in extreme gevallen.

Factor
De beschermingsfactor van een zonnecrème loopt gemiddeld van 15 tot 50. Hoe hoger de factor, hoe groter de bescherming. Dermatologen raden aan om minstens een factor 30 te gebruiken die 97% van de zonnestralen blokkeert. Hoger dan 50 gaan, dat is geldverspilling want de bescherming wordt dan niet meer groter. Er is namelijk geen enkele zonnecrème die straling 100% blokkeert.

Huidtype
elke zonnecrème bij jouw huid past, hangt natuurlijk ook in grote mate af van je huidtype. Hier beschreven we de huidtypes al. In onderstaande tabel zie je welk huidtype wanneer welke bescherming nodig heeft. Onder matige blootstelling verstaan we vooral de ochtend, de late namiddag, en wanneer het bewolkt is. Een aanzienlijke blootstelling aan de zon is dan weer in de namiddag, in volle zon. Jonge kinderen moeten sowieso extra beschermd worden. Bij een matige blootstelling aan de zon wordt factor 30 aangeraden, bij aanzienlijke blootstelling minstens factor 50.
 
  Matige Blootstelling Aanzienlijke blootstelling
Huidtype 1 factor 30 - 50 minstens factor 50
Huidtype 2 factor 15 -25 factor 30 - 50
Huidtype 3 factor 6 -10 factor 15 -25
Huidtype 4  factor 6 - 10 factor 15 - 25

Hoeveel zonnecrème smeren?
We smeren vaak te weinig zonnecrème, over het algemeen. Voor je lichaam moet je rekenen op ongeveer 2 soeplepels zonnecrème. Voor je gezicht en hals is dat ongeveer 1 theelepeltje. Hoe minder zonnecrème je gebruikt, hoe minder goed je huid beschermd is tegen de zon. Denk er ook aan dat zonnecrème pas een half uur na het aanbrengen begint te werken! En zorg ervoor dat je om de 4u opnieuw zonnecrème aanbrengt. Zweet je veel, of ga je buiten sporten? Dan moet je elke 2u een nieuwe laag aanbrengen.

Zonnecrème alleen is niet genoeg
Ook al smeer je zonnecrème zoals het moet, toch kan je nog verbranden. Er zijn namelijk ook een aantal factoren die de effectiviteit van je zonnecrème verlagen. Alcohol en parfum zijn bijvoorbeeld gevaarlijker omdat ze de huid meer blootstellen aan de mogelijke negatieve effecten van de zon. Ben je toch verbrand? Dan moet je op de blaren zitten. Verzacht dit proces door te kiezen voor de fijnste natuurlijke aftersun producten.


Delen via:

Blogsvalentijn
Voor Valentijn hebben onze therapeutes dit jaar een hele liefdevolle duomassage in elkaar gestoken, waarbij zij voor jullie een zelfgemaakte valentijn
dermapen
Na al die drukke o zo gezellige feestdagen kan onze huid wel een oppepper gebruiken!
Cellulitis aanbieding
Profiteer nu van wel 3 gratis sessies op alle cellulitis behandelingen. 10 beurtenkaarten  van 60 min krijgen 3 gratis sessies en  5 beurtenkaarten van 60 minuten krijgen 1 gratis sessie. Combinaties van afslankingsmachines zoals Pressotherapie, Elektrostimulatie, Cavitatie en LPG endermologie zijn ook mogelijk met een voordeelkaart