We preken misschien tegen het koor, maar we zeggen het keer op keer: het eten van verse, biologische, volle voeding, vooral groenten en fruit, doet wonderen voor een stralende teint. Hier zijn enkele voedingsmiddelen die bijzonder goed zijn voor de huid om meer in je dagelijkse voeding op te nemen.

ACE VOEDINGEN

Net zoals vitamine A, C en E uitstekende ingrediënten zijn voor plaatselijke huidverzorging, helpt het eten ervan de zichtbare tekenen van veroudering te vertragen en een heldere, jeugdige teint te geven (en er is genoeg wetenschappelijk en anekdotisch bewijs dat dit waar is!). Alle drie deze voedingsstoffen zijn ook antioxidanten, die essentieel zijn om je huid te beschermen tegen leeftijd veroorzakende schade door vrije radicalen - en ze spelen elk hun eigen rol om je huid sterk, zacht, stevig en stralend te houden. Eet meer van deze voedingsmiddelen voor een mooie huid:

- Vitamine A: wortelen, zoete aardappelen, boerenkool

- Vitamine C: Kiwi, broccoli, sinaasappels

- Vitamine E: Plantaardige oliën, noten, zaden, spinazie en asperges

GEZONDE VETTEN

Het is goed gedocumenteerd dat gezonde vetten op verschillende manieren kunnen helpen: het kalmeren van ontstekingen, het versterken van de huidbarrière, het hydrateren van de huid en het stimuleren van de collageenproductie. Eet meer wilde zalm, sardines, avocado's en walnoten. 

Het beste is dat je al deze voedingsmiddelen gemakkelijk samen kunt combineren in een salade of wrap om je huid elke dag te voeden. Samen met YANA Daily Collagen Shots, zal uw huid dit jaar een verhoogde glans zien.

Bent u geïnteresseerd?

© 2019 HuidTherapie Zuid - Antwerpen | 032-577732contact@huidtherapiezuid.be | Onderdeel van the Wellness Room - Antwerpen