Ingegroeide haren, wat doe je eraan?

Ingegroeide haren, wat doe je eraan?

Ingegroeide haren - wat doe je eraan?

Auw, ingegroeide haren kunnen soms echt pijnlijk zijn! Daarnaast ziet het er niet mooi uit, en kan het ongemakkelijk aanvoelen. Toch is het iets wat bij iedereen kan gebeuren. Er bestaan gelukkig wel een aantal manieren om zelf de ingegroeide haren te verwijderen!

Scrubben alsof je leven ervan afhangt

 Vuil, olie en dode huidcellen kunnen ervoor zorgen dat je haren niet door de huid kunnen groeien. Door je huid te scrubben en te exfoliëren verwijder je deze blokkades, waardoor je haar weer wel gewoon kan groeien. Heb je last van ingegroeide haren? Dan kan een lichte scrub de haren weer naar boven toveren en komaf maken met je probleem. Regelmatig scrubben zal in dat geval ook toekomstige ingegroeide haren helpen voorkomen. 
Wil je toch graag oliën gebruiken op de huid, zonder dat dit ingegroeide haren veroorzaakt? Lees dan hier onze tips over het gebruik van etherische oliën.

Producten tegen acne

Ingegroeide haren kunnen ontsteken, en dan gedragen ze zich vaak als een puist. De huid ontsteekt en wordt rood, waardoor de haren volledig geblokkeerd worden.

Producten tegen acne kunnen op zo’n moment helpen om de ingegroeide haren te behandelen. Smeer de crème of gel op je huid. De zwelling zal afnemen, waardoor je haren weer ruimte krijgen om te groeien zoals dat zou moeten.

Een warm kompres

Warmte kan je huid verzachten en de ingegroeide haren zichtbaar maken. Maak hiervoor een washandje nat met heet water en houd het een aantal minuten op je huid. Neem daarna een ontsmette naald of pincet om de ingegroeide haren te verwijderen. Doe dit rustig aan, en ga niet te bruut te werk. Doe je dat wel, dan kunnen er wondjes ontstaan die gemakkelijk ontsteken.

Voorkomen is beter dan genezen

Het bekende gezegd spreekt voor zich! Ingegroeide haren voorkomen bespaart je de pijn, het ongemak en alle moeilijkheden. Dus geven we je hier enkele tips mee die je daarbij kunnen helpen:

  • Vermijd strakke kleding. 
Niet alleen kunnen je haren zo niet goed meer omhoog groeien, de warmte trekt ook bacteriën aan. Zo krijg je ingegroeide haren die ook snel gaan ontsteken. Scheer nooit droog!
Daardoor kan de haarfollikel beschadigd worden en zo ontstaan ingegroeide haren.
  • Verzacht je haren eerst met warm water, en scheer dan onder de douche met een hydraterende scheergel. Wil je hulp tijdens het ontharen? Laat je dan waxen door onze professionele therapeuten! 


Delen via:

Blogsvalentijn
Voor Valentijn hebben onze therapeutes dit jaar een hele liefdevolle duomassage in elkaar gestoken, waarbij zij voor jullie een zelfgemaakte valentijn
dermapen
Na al die drukke o zo gezellige feestdagen kan onze huid wel een oppepper gebruiken!
Cellulitis aanbieding
Profiteer nu van wel 3 gratis sessies op alle cellulitis behandelingen. 10 beurtenkaarten  van 60 min krijgen 3 gratis sessies en  5 beurtenkaarten van 60 minuten krijgen 1 gratis sessie. Combinaties van afslankingsmachines zoals Pressotherapie, Elektrostimulatie, Cavitatie en LPG endermologie zijn ook mogelijk met een voordeelkaart