Een slecht humeur? Tips om jezelf terug op te vrolijken

Een slecht humeur? Tips om jezelf terug op te vrolijken

Een slecht humeur? Tips om jezelf terug op te vrolijken 

Zo’n dag waar alles tegenzit, ken je dat? Je trein had vertraging, de koffie was op, je mailbox puilt uit, je afspraak voor vanavond heeft afgezegd, … De ene tegenslag na de andere, en jij zit nu met een slecht humeur. Iedereen heeft wel eens een slechte dag! Maar dat is niet zo leuk natuurlijk. Daarom delen we hier een aantal tips om jezelf terug op te vrolijken!

Maak komaf met je slecht humeur!

  1. Praat erover! Wanneer iemand je vraagt hoe het gaat, zeg dan niet automatisch “goed, en met jou” maar zeg dat je een slecht humeur hebt en leg uit waarom. Lucht je hart aan iemand die wil luisteren en je voelt je achteraf gegarandeerd een stuk beter! 
  2. Negeer je slecht humeur niet, maar erken je negatieve gevoelens en denk erover na. Trein gemist? Dat betekent extra tijd om een koffie te gaan drinken. Uitpuilende mailbox? Zet jezelf realistische doelen, je hoeft ze immers niet allemaal meteen vandaag te behandelen. Je afspraak heeft afgezegd? Meer tijd voor jezelf om eens te ontspannen en het rustig aan te doen. Zoek de positieve kant van deze negatieve ervaring.
  3. Zet alles even uit je hoofd en gooi jezelf in een leuke, fysieke activiteit. Draai je muziek open en dans, zing luidkeels mee in de wagen, ga wandelen met de hond. Deze fysieke activiteiten leiden je af, en als je het leuk vindt gaat je slecht humeur vanzelf weer de hoogte in.
  4. Neem even de tijd om de chaos in je hoofd tot rust te brengen. (link naar artikel over “rust in de chaos”)
  5. Stel jezelf iets positief in het vooruitzicht! Maak deze zin af “Ik voel me straks beter als …” met iets waar je gelukkig van wordt. Daar vrolijk je meteen van op!
Laat ons op Facebook zeker weten welke tips helpen bij jouw slecht humeur!


Delen via:

Blogsvalentijn
Voor Valentijn hebben onze therapeutes dit jaar een hele liefdevolle duomassage in elkaar gestoken, waarbij zij voor jullie een zelfgemaakte valentijn
dermapen
Na al die drukke o zo gezellige feestdagen kan onze huid wel een oppepper gebruiken!
Cellulitis aanbieding
Profiteer nu van wel 3 gratis sessies op alle cellulitis behandelingen. 10 beurtenkaarten  van 60 min krijgen 3 gratis sessies en  5 beurtenkaarten van 60 minuten krijgen 1 gratis sessie. Combinaties van afslankingsmachines zoals Pressotherapie, Elektrostimulatie, Cavitatie en LPG endermologie zijn ook mogelijk met een voordeelkaart